از دارچین استفاده کنید | تغذیه سالم

دارچین، یکی از عادی ترین و محبوب ترین ادویه هاست که بیشتر از پوست اون استفاده می شه. با اینکه روغن دارچین هم خواص بی تعدادی داره،  ولی چون بیشتر آدما به اون حساسیت دارن، بهتر می دونن، از خود دارچین استفاده کنن. دارچین بومی مناطق استوایی آسیا، به خصوص سری لانکا و هند سرچشمه گرفته؛ اما الان در تموم مناطق گرمسیری جهان رشد می کنه. به دلیل فایده های درمانی، این گیاه در خیلی از طبای سنتی، به خصوص هند، موقعیت برجسته ای پیداکرده.

به طور سنتی، با در نظر گرفتن خواص دارویی دارچین در خیلی از فرهنگا از اون واسه درمان بیماریایی مثل اسهال، ورم مفاصل، گرفتگی قاعدگی، عفونت قارچی، سرماخوردگی، آنفلوآنزا و مشکلات گوارشی استفاده می شه. الان هم در سراسر دنیا از اون واسه درمان مشکلات قلبی و تنفسی و عفونتای پوستی استفاده می شه. از جمله خواص دارچین میشه ضدقارچ، ضدباکتری، ضدمیکروب و ضدلخته شدن خون اشاره کرد. دارچین پر از مواد معدنی لازم مانند منگنز، آهن، کلسیم و غنی از فیبره.

فعال کننده مغز: دارچین فعالیت مغز رو زیاد می کنه و در نابود کردن تنشای عصبی، بهبود حافظه و جلوگیری از کاهش قدرت حافظه مؤثره. براساس پژوهشایی که در دانشگاه wheeling Jesuit آمریکا انجام شد، حتی بوی دارچین هم فعالیت مغز رو زیاد می کنه.

 تصفیه خون: دارچین ناخالصیای خون رو نابود می کنه؛ پس واسه درمان جوش بسیار مناسبه.

 گردش خون: دارچین گردش خون رو تنظیم کرده و بهتر کنه و در نتیجه به آرامش درد کمک می کنه و اکسیژن کافی به سلولای بدن میرسونه؛ از این رو فعالیت متابولیک بدن زیاد می شه. با مصرف منظم دارچین، دچار شدن به حمله قلبی به طور زیادی کم میشه.

 درد: دارچین ضدالتهابه و به شل شدن عضلات کمک می کنه و درد مفاصل رو آرامش میده. آرتریت رو بهتر کنه و واسه سردرد به وجود اومده به وسیله سرما هم مؤثره.

 دیابت: دارچین می تونه اندازه قندخون رو کنترل کنه. بیماران دیابتی در صورت مصرف همیشگی دارچین، انسولین کمتری تزریق می کنن. پژوهشا نشون میده که دارچین مخصوصا واسه درمان مریضی دیابت نوع ۲ خوبه. محققان به این نتیجه رسیدن که ترکیب محلول در آبی به نام «MHCP» که فت و فراوون در دارچین هست، به اثر بهتر انسولین در بدن کمک می کنه و اگه همراه با انسولین استفاده شه، اثر اون چند برابر می شه.

 عفونت : با در نظر گرفتن خواص ضدباکتری، ضدقارچی و ضدویروسی، دارچین در درمان عفونت های داخلی و خارجی خیلی خوبه.

  درمون بخشی: دارچین، خونریزی رو متوقف می کنه، پس خاصیت درمون بخشی داره.

بیماریای قلبی: انگار کلسیم و فیبر موجود در دارچین، از قلب در برابر بیماریا مراقبت می کنه.

 سرطان روده بزرگ: دارچین سلامت روده بزرگ رو تأمین و از دچار شدن به سرطان جلوگیری می کنه.

 خوشبو کننده دهن: خوردن دارچین و مالیدن اون به لثه ها، دهن رو خوشبو و بوی بد دهن رو رفع می کنه.

 جفت و جور عطر: از دارچین در جفت و جور عطرهای جور واجور استفاده می شه.

 سوءهاضمه: دارچین به هضم غذا کمک می کنه و مشکلات معده مثل اسهال، حالت تهوع و استفراغ رو نابود می کنه.

 مشکلات تنفسی: دارچین در درمان آنفلوآنزا، گلودرد و سرماخوردگی بسیار مؤثره.

 عادت ماهانه: دردهای به وجود اومده به وسیله عادت ماهانه قاعدگی و گرفتگی و اسپاسم، با مصرف دارچین کم میشه.

 کنترل بارداری: مصرف دارچین بعد از زایمون، قاعدگی رو به تأخیر میندازه و به طور طبیعی، بارداری رو کنترل می کنه. بعضیا هم فکر می کنن که تولید شیر رو در زنان زیاد می کنه. دارچین مدر (ادارآور) است و باعث تحریک و افزایش میل جنسی می شه.

 امتیازات روغن دارچین: روغن دارچین از پوست و برگ درخت دارچین گرفته می شه. از این روغن در عطر درمانی استفاده می شه؛ هر چند که مصرف اون به اندازه روغنایی مثل روغن ریحان، رزماری، اسطوخودوس و کاج، عادی نیس. بعضی ادما از روغن دارچین در آشپزی و پخت و پز استفاده می کنن. قدح گل، کاسه ایه که گلبرگ و برگای خشک شکلای جور واجور گل رو در درون اون می ریزن و کنار اتاق می ذارن، از روغن دارچین هم به عنوان خوشبوکننده اتاق استفاده می شه و اونو درون قدح گل می ریزن. روغن دارچین دافع پشه و حشراته. پژوهشایی که دانشکده ملی تایوان انجام شد نشون داد نه فقط روغن دارچین، بلکه برگ دارچین هم دافع حشراته. از اونجا که مصرف این روغن اثر داغون کننده و سوئی روی پوست داره و ایجاد حساسیت، می کنه، بهتره از مصرف زیادتر از اندازه اون دوری شه. قبل از مصرف هم باید اونو رقیق کرد و مانع تماس اون با نقاط حساس بدن و صورت شد.

جادویی واسه کاهش وزن

قند خون رو کم می کنه: خوردن خیلی از غذاها دلیل افزایش قندخون می شه و اگه این قند کنترل نشه، احتمال زیاد شدن وزن بسیار زیاد هستش. دارچین با کنترل اندازه قندخون می تونه تا حدی از زیاد شدن وزن جلوگیری کنه.

اندازه انسولین رو کنترل می کنه: دارچین علاوه بر متعادل نگه داشتن سطح قندخون، اندازه انسولین رو هم کنترل می کنه. اندازه انسولین و قندخون رابطه تنگاتنگی با هم دارن. پایین نگه داشتن سطح انسولین یکی از مواردیه که واسه سلامت و کاهش وزن اهمیت زیادی داره.

دلیل افزایش سوخت و ساز بدن می شه: بدن آدم واسه هضم دارچین، یه جور عکس العمل شیمیایی خاص انجام میده. این فعل و انفعالات در واقع دلیل افزایش سوخت و ساز بدن می شه تا اینطوری گرمای اضافه ای رو که از راه مصرف دارچین ایجاد می شه، کم کنه. وقتی سوخت و ساز بدن زیاد می شه، بدن ما کالری بیشتری می سوزونه که این موضوع به کاهش بیشتر وزن میرسه.

با کمی حوصله و خلاقیت می تونیم از دارچین به طور منظم در وعده های غذایی خود استفاده کنیم. مثلا میشه دارچین رو روی نون واسه صبحونه یا روی میوه های عصرانه و هم در ماست، چای و قهوه ریخت. تا وقتی به صورت منظم از دارچین استفاده می کنیم، چگونگی مصرف اون اهمیت چندانی نداره. در هر حال تلاش کنین همیشه دارچین رو در وعده های غذایی روزانه خود جا بدین.

از دارچین استفاده کنین was last modified: نوامبر ۱۹th, 2012 by ملیکا بینا

منبع : zibasho.com

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *